Airco-onderhoud boeken? Plan online je airco-service in bij KwikFit! (2024)

Airco-onderhoud boeken? Plan online je airco-service in bij KwikFit! (1)

Airco-onderhoud voor zomer én winter

Een goedwerkende airco is wel zo fijn in de warme zomermaanden. Het zorgt er voor dat het lekker koel blijft in de auto. Maar wist je dat je airco ook perfect werkt tegen beslagen ruiten in de winter? Een airco onttrekt namelijk vocht aan de lucht en dit betekent schonere ramen. Het is dus belangrijk om je airco het hele jaar te gebruiken en te zorgen dat deze goed blijft werken.

Meest gekozen

Airco Combi Servicebeurt

Airco vullen & reinigen

Vanaf €169,-

Selecteer

Koelt je airco niet meer zo goed én heb je last van nare luchtjes?

  • Airco vullen en koudemiddel recyclen, inclusief koudemiddel
  • Gegarandeerd koeler of geld terug
  • Controle op lekkage
  • Controle van compressor en systeemdruk
  • Airco reinigen volgens EN14467-norm zodat alle ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen
  • Vertraagt de aanwas van nieuwe bacteriën

Meer informatie

Elke 2 jaar aanbevolen

Koelt je airco minder goed dan voorheen?

  • Airco vullen en koudemiddel recyclen, inclusief koudemiddel
  • Gegarandeerd koeler of geld terug
  • Controle op lekkage
  • Controle van compressor en systeemdruk
  • Airco reinigen volgens EN14467-norm zodat alle ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen
  • Vertraagt de aanwas van nieuwe bacteriën

Meer informatie

Jaarlijks aanbevolen

Airco Clean

Airco Reinigen

Nu €39,-

Selecteer

Heb je last van muffe, nare luchtjes uit je airco?

  • Airco vullen en koudemiddel recyclen, inclusief koudemiddel
  • Gegarandeerd koeler of geld terug
  • Controle op lekkage
  • Controle van compressor en systeemdruk
  • Airco reinigen volgens EN14467-norm zodat alle ziektekiemen en nare luchtjes verdwijnen
  • Vertraagt de aanwas van nieuwe bacteriën

Meer informatie

De norm EN 14476

EN 14476 is een Europese norm om te bepalen of een product in staat is virussen onschadelijk te maken. Het product waarmee wij jouw airco desinfecteren voldoet aan deze norm en wordt gecombineerd met schimmeldodende en bacteriedodende middelen.

Verschillende soorten airco-onderhoud

Je kunt verschillende soorten airco-onderhoud bij KwikFit laten uitvoeren. Het maakt niet uit of je de airco veel of juist weinig gebruikt. Het is verstandig om je airco ieder jaar te laten nakijken en om het jaar te laten bijvullen. Met regelmatig onderhoud voorkom je dat de airco stuk gaat en blijven dure reparaties uit.

Kies je voor een airco servicebeurt, dan wordt bij het maken van de afspraak eerst het kenteken van je auto gevraagd. Zo kunnen wij kijken welk type koudemiddel jouw auto nodig heeft. De airco servicebeurt met het juiste type koudemiddel wordt in je winkelmandje geplaatst en vervolgens kun je een datum en locatie kiezen.

Airco-onderhoud met koudemiddel R1234yf

Per 1 januari 2017 worden alle nieuwe auto's afgeleverd met het nieuwe koudemiddel 'R1234yf'. Dit nieuwe koudemiddel is 'groener' en zorgt voor minder CO2-emissie. Er zijn ook auto's vanaf bouwjaar 2011 waarin dit nieuwe koudemiddel is toegepast. Op basis van je kenteken wordt, in de meeste gevallen, het juiste koudemiddel geselecteerd*. Twijfel je over het type koudemiddel voor het aircosysteem van je auto? Neem dan contact op met een van onze vestigingen voor vrijblijvend advies.
Voor het nieuwe koudemiddel R1234yf is speciale apparatuur nodig. We hebben deze apparatuur nog niet overal, maar je kunt hiervoor in de meeste KwikFit vestigingen terecht. Je vindt hier een overzicht van alle gespecialiseerde airco-vestigingen.

Onze gespecialiseerde airco-vestigingen

* In sommige gevallen kan het juiste koudemiddel helaas niet worden geselecteerd. In onze webshop wordt de prijs dan bepaald o.b.v. koudemiddel R134A. Wanneer bij aanvang van de werkzaamheden blijkt dat koudemiddel R1234yf nodig is, dan zullen wij je hier vooraf over informeren.

Green XL een milieuvriendelijke aircoreiniger

Bij als ons airco-onderhoud maken wij gebruik van Green XL. Dit is een natuurlijk, milieuvriendelijke aircoreiniger op probiotische basis. Dit product is 100% natuurlijk en hierdoor veilig voor medewerkers, klanten en de natuur. Door goedaardige bacteriën in het aircosysteem toe te laten, wordt de luchtkwaliteit in de auto op een natuurlijke en milieuvriendelijke manier beter.

Airco-onderhoud boeken? Plan online je airco-service in bij KwikFit! (2)

    Je airco in topconditie, weg met vieze luchtjes

    Het aircosysteem onttrekt vocht uit de ruimte. Hierdoor voelt de lucht lekker koel aan en beslaan de ramen (in de winter) minder snel. Doordat het aircosysteem door condensvorming continu vochtig is, ontstaan er na verloop van tijd schimmels en bacterien. Dit in combinatie met luchtvervuiling zorgt dat er vervelende geurtjes in de auto ontstaan, zodra je de airco aanzet.
    Een vervuilde airco heeft nog een nadeel: de kwaliteit van de lucht die de auto wordt ingeblazen, is namelijk serk verminderd. Dit heeft nadelige gevolgen voor je gezondheid. Verkoudheid, keelpijn, geïrriteerde luchtwegen zijn veel voorkomende klachten als er sprake is van een vervuilde airco. Laat daarom ieder jaar je airco reinigen. Dit zorgt er voor dat vervuiling van het systeem wordt tegen gegaan en je bent verzekerd van frisse lucht in je auto.

    Regelmatig je interieurfilter vervangen

    Vergeet niet om ook regelmatig het interieurfilter, ook wel pollenfilter, te laten vervangen. Het interieurfilter zorgt er voor dat stof, pollen en vuil buiten de auto blijven. Het zuivert de lucht die via de ventilatieopeningen je auto binnenkomt. Na lang gebruik raakt het filter steeds meer vervuild en komt er minder verse lucht het interieur in. Ook hierdoor ontstaan er onprettige geurtjes en krijg je last van vettige, beslagen ramen.

    Hoe vaak moet mijn airco gereinigd en gevuld worden?

    Elke auto met airco heeft airco-onderhoud nodig. Het koudemiddel moet om het jaar worden aangevuld. Eens per 4 jaar moet het koudemiddel worden gevuld en gerecycled. Daarnaast raden wij je aan om je airco eens per jaar te laten reinigen.

    • Het koudemiddel in je airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%.
    • Uitstel van airco-onderhoud is één van de voornaamste oorzaken van problemen met de airco.
    • Het pas uit laten gaan van je airco wanneer je de motor afzet, is ook een belangrijke veroorzaker van aircoproblemen.

    Twijfel je over de werking van jouw airco? Je kunt altijd een afspraak maken voor een gratis aircocheck.

    Airco-tips

    Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.

    Schakel je airco 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.

    We hebben nog meer handige tips voor je, zodat je een koele mobilist blijft!

    Airco-tips

    Veelgestelde vragen

    • Hoe werkt de "Gegarandeerd Koeler of Geld Terug Garantie" voor de Airco Servicebeurt?
    • Heeft KwikFit ook vervangend vervoer?

    Meer veelgestelde vragen

    Vragen over uw airco-onderhoud?

    Wij helpen je graag

    Airco-onderhoud boeken? Plan online je airco-service in bij KwikFit! (3)

    088 - 5945348 (lokaal tarief)

    Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen
    08.00 - 17.30 uur en zaterdag van 08.00 tot 17.00 uur.

    Klantenservice

    Airco-onderhoud boeken? Plan online je airco-service in bij KwikFit! (2024)

    FAQs

    Who is the owner of Airco heating and cooling? ›

    Daniel (Dan) Hunter - Airco Heating & Cooling Ltd.

    What is airco? ›

    The Aircraft Manufacturing Company Limited (Airco) was an early British aircraft manufacturer. Established during 1912, it grew rapidly during the First World War, referring to itself as the largest aircraft company in the world by 1918. The Aircraft Manufacturing Company Limited. Industry. Aviation.

    How long has Airco been in business? ›

    Established in 1974, Airco Mechanical has evolved from a full-service engineering and construction company focusing on design-build projects into a market leader in HVAC services and maintenance.

    Who bought Airco? ›

    In 2012 Airco was acquired by Azalea Capital, headquartered in Greenville South Carolina.

    How long does airco last? ›

    While every unit is different, and every homeowner has a different understanding of when their central air conditioner is broken beyond repair, it's fair to say that, with proper maintenance and care, you can expect a good 15 to 20 years of cooling from a new high efficiency air conditioning system.

    How do I reset my airco? ›

    How to Reset an Air Conditioner
    1. Power down your AC. Start at your circuit breaker panel and flip the breaker that powers your AC. ...
    2. Find the button. Most air conditioning units are equipped with a reset button. ...
    3. Hold down the reset button for 3 to 5 seconds and then release.
    4. Restore power to your AC.

    What is AC plan heating system? ›

    The C Plan were used with pumped central heating and gravity hot water systems to provide full independent temperature control over both circuits in your home. With the C Plan central heating design, the hot water heat recovery is slow because the hot water circuit is gravity circulated.

    Who owns Airco brands? ›

    Airco is still run and managed by the Jamieson family who have been in the fastener business for over 3 generations and have been pivotal in shaping the industry to what it is today. We know what you need and have built our reputation on providing fasteners and industrial nailing and stapling tools that work.

    Who owns Airco aviation services llc? ›

    AirCo is dedicated to bringing you commercial aviation parts and service solutions, from a company with a reputation for high quality and customer satisfaction. In 2017, Stratus Aero Partners (STR), a Division of Air T, Inc., acquired AirCo to continue the vision of being a key aircraft services and parts provider.

    Who is the managing director of Airco? ›

    About us. Neil Fisher started Airco in 1991.

    Who bought Airco welders? ›

    Meritus Gas Partners announces partnership with Airco Gases Southwest. Meritus Gas Partners has announced it has entered into a partnership with Airco Gases Southwest LLC. Airco was founded in 2020 through the acquisition of Texas-based independent distributors Welders Warehouse and Allied Welding Supply.

    References

    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Terrell Hackett

    Last Updated:

    Views: 5794

    Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

    Reviews: 83% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Terrell Hackett

    Birthday: 1992-03-17

    Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

    Phone: +21811810803470

    Job: Chief Representative

    Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

    Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.